Veelgestelde vragen over het hondenpension

 

In welk verblijf komt mijn hond?

Bij het reserveren kunt u uw voorkeur aangeven voor een groepsverblijf of een privé verblijf. Wij houden rekening met uw voorkeur en het welzijn van de hond staat bij ons voorop. Op basis van beschikbaarheid wordt uw hond geplaatst. Afhankelijk van het type hond kijken we welke groep het beste past.

Hoe worden de groepen samengesteld?

De groepen worden samengesteld op basis van leeftijd en karakter. Een rustige, lieve oudere hond zal bijvoorbeeld niet bij een jonge, energieke hond geplaatst worden. We streven ernaar honden samen te brengen die qua behoefte en energieniveau bij elkaar passen. Mocht uw hond niet in een groep passen, dan is een privé verblijf een optie. We informeren u hierover.

Waarom moet mijn hond gevaccineerd zijn?

Vaccinatie is wettelijk verplicht. We krijgen regelmatig inspecties en een wet schrijft voor dat alle dieren in het pension geldige vaccinaties moeten hebben. Zonder geldige vaccinaties riskeren we een boete. Als de vaccinatie van uw hond niet in orde of verlopen is, kunnen we uw hond helaas niet toelaten. Controleer de vaccinaties goed en bij twijfel kunt u ons of uw dierenarts raadplegen. Een titerbepaling door bloedtest wordt ook als geldig beschouwd bij een juiste meting van antistoffen.

Mag ik meelopen om mijn hond naar het verblijf te brengen?

Helaas is dit niet mogelijk, omdat dit onrust veroorzaakt bij de andere honden. We vragen u om afscheid te nemen bij de balie met een laatste knuffel voor uw hond. Vervolgens zal uw hond met ons meelopen naar het verblijf.

Zijn de buitenverblijven het hele jaar geopend?

De buitenverblijven zijn geopend, mits het weer het toelaat.

Kunnen pups of senioren ook in het hondenpension verblijven?

Ja, dat kan, mits de vaccinaties volledig zijn.

Is er korting bij langdurig verblijf?

Bij een verblijf langer dan een maand in het hondenpension is een gereduceerd tarief mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Krijg ik korting als ik eigen voer meebreng?

Nee, we bieden geen korting als u eigen voer meebrengt. Het zorgt zelfs voor meer werk voor ons.

De openingstijden passen ons niet goed. Kunnen we op een ander moment komen?

Nee, dit is niet mogelijk om de rust voor de dieren niet te verstoren. We vragen u vriendelijk om uw hond alleen binnen de openingstijden te brengen.

Mijn hond is ziek, kan hij toch in het pension verblijven?

Dit is altijd in overleg met de dierenarts. Zij kunnen het beste bepalen of het verstandig is uw hond in het pension te plaatsen. Wij kunnen indien nodig medicatie toedienen, maar het pensionbezoek mag de gezondheid van uw hond niet negatief beïnvloeden.

We willen graag eerst komen kijken. Kan dat?

Ja, u bent op afspraak van harte welkom, dit kan alleen buiten de schoolvakanties vanwege de drukte.

Mijn hond is erg angstig, hoe gaan jullie daarmee om?

Laat het ons weten bij de reservering als uw hond angstig is, zodat we daar rekening mee kunnen houden. We hebben speciale rustige afdelingen en zetten kalmerende essentiële oliën in om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Mijn hond verblijft langdurig in het pension, mag ik op bezoek komen?

Ja, dat is mogelijk. Echter, sommige honden kunnen heimwee krijgen na bezoekjes, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld verminderde eetlust. Het welzijn van de hond staat voorop en het bezoek moet prettig zijn voor uw hond, zonder negatieve invloed op zijn gedrag. Wij zijn hierover altijd transparant.

Waarom liever geen eigen spullen meegeven?

We geven de voorkeur aan het gebruik van onze eigen spullen, omdat persoonlijke spullen soms zoekraken of kapotgaan. We hebben voldoende in huis om het verblijf comfortabel te maken.

Kan mijn hond een weekend op proef logeren?

Ja, dat is zeker mogelijk en vaak zelfs aan te raden. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kunnen we tijdens drukke periodes de groepen en uitlaatrondes beter plannen.

Mijn hond is een wegloper, hoe gaan jullie hiermee om?

Het pension is volledig veilig afgeschermd met hoog hekwerk en beveiligde poorten en deuren. U hoeft zich geen zorgen te maken over weglopende honden.

Mijn hond is wisselend naar andere honden, hoe pakken jullie dat aan?

We observeren het gedrag van uw hond nauwkeurig. Karakter, leeftijd en geslacht bepalen met welke andere honden we uw hond laten samenkomen. Laat ons weten als uw hond voorkeuren heeft voor bepaalde honden, zoals reuen of teven, grote of kleine rassen. Honden worden altijd onder toezicht uitgelaten op de speelweides.