Veelgestelde vragen over het kattenhotel

 

In welk verblijf komt mijn kat?

U kunt bij het reserveren uw voorkeur aangeven voor een groepsverblijf of privéverblijf, en of u een binnenruimte wenst of een verblijf met buitenruimte. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur, maar het welzijn van uw kat heeft de hoogste prioriteit. De plaatsing is afhankelijk van de beschikbaarheid. We kijken zorgvuldig naar welke katten goed bij elkaar passen in een groepsverblijf. Indien uw kat gewend is om binnenshuis te blijven, raden wij aan om voor een binnenverblijf te kiezen.

Hoe worden de groepen gemaakt?

We stellen de groepen samen op basis van leeftijd en karakter. Een rustige, oudere poes zal bijvoorbeeld niet bij een jonge, actieve kat geplaatst worden. Ons doel is om katten samen te brengen die vergelijkbare behoeften en energieniveaus hebben, zodat ze harmonieus samenleven. Mocht uw kat niet goed in de groep passen, dan bieden we een privékamer aan. We informeren u hierover.

Waarom moet mijn kat gevaccineerd zijn?

Vaccinatie is wettelijk verplicht. We worden regelmatig gecontroleerd door de inspectiedienst en er geldt een wet die voorschrijft dat alle dieren in het pension geldige vaccinaties moeten hebben. Zonder geldige vaccinaties riskeren wij een boete. Als de vaccinatie van uw kat niet correct is of verlopen, kunnen we uw kat helaas niet toelaten. Controleer de vaccinaties goed en bij twijfel kunt u ons of uw dierenarts raadplegen. Tegenwoordig wordt er ook vaak een titerbepaling via een bloedtest gedaan. Als hieruit blijkt dat de kat voldoende antistoffen heeft, wordt dit ook als geldig beschouwd.

Mag ik meelopen om mijn kat naar het verblijf te brengen?

Dat is zeker mogelijk. We vragen u wel om dit moment zo kort mogelijk te houden voor de rust in het hotel. Katten kunnen territoriaal reageren als hun eigenaar aanwezig is, wat onrust bij de andere katten kan veroorzaken.

Zijn de buitenverblijven het hele jaar geopend?

De buitenverblijven zijn gesloten van oktober tot en met april.

Kunnen kittens of senioren ook in het kattenhotel verblijven?

Ja, dat is mogelijk, op voorwaarde dat de vaccinaties volledig zijn.

Kunnen we korten krijgen bij een langdurig verblijf?

Bij een verblijf van langer dan een maand in ons kattenhotel kunnen we een gereduceerd tarief aanbieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Kan ik korting krijgen bij het meenemen van eigen voer?

We kunnen helaas geen korting geven op het tarief als u eigen voer meebrengt. Sterker nog, het betekent voor ons meer werk.

De openingstijden komen niet goed uit. Kan ik op afspraak een ander moment komen?

Helaas is dit niet mogelijk omdat het de rust van de dieren kan verstoren. We vragen u vriendelijk om uw kat uitsluitend binnen de openingstijden te brengen.

Mijn kat is ziek, kan deze evengoed in het kattenhotel verblijven?

Dit hangt af van overleg met de dierenarts. Zij kunnen het beste bepalen of het verstandig is om uw kat in het kattenhotel te plaatsen bij ziekte. Wij kunnen indien nodig medicatie toedienen, maar het verblijf in het kattenhotel mag de ziekte niet verergeren.

We willen graag eerst komen kijken. Kan dat?

Ja, u bent van harte welkom om op afspraak te komen kijken.

Mijn kat is erg angstig, hoe gaan jullie daarmee om?

Als uw kat angstig is, kan een bezoek aan het kattenhotel spannend zijn. Geef dit alstublieft aan bij de reservering, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. We hebben veel fijne schuilplekjes voor katten en zetten kalmerende essentiële oliën in om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Mijn kat verblijft langdurig in het Kattenhotel, kan ik op bezoek komen?

Bezoek is mogelijk. We merken dat katten hier verschillend op reageren. Soms kan een kat heimwee krijgen na een bezoek, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld verminderde eetlust. Het is belangrijk dat de kat de bezoekjes als prettig ervaart en dat het gedrag niet negatief verandert, zowel tijdens als na het bezoek. We zijn hier altijd open en eerlijk over.

Mag ik eigen spullen meenemen?

We geven de voorkeur aan het gebruik van onze eigen spullen, omdat persoonlijke spullen van gasten soms kwijtraken of beschadigen. We hebben meer dan genoeg voorzieningen om het verblijf voor uw kat zo comfortabel mogelijk te maken.

Kan mijn kat een weekend op proef logeren?

We raden dit af omdat katten vaak wat tijd nodig hebben om te wennen. Een kort logeerpartijtje kan onnodige stress veroorzaken voor uw kat.