Over ons

Welkom bij Dierenpension Smakterheide, een familiebedrijf met een warm hart voor dieren. Coen en Trudy Goumans zijn de drijvende krachten achter ons pension, samen met hun dochter Esther. Onze passie voor dieren komt tot uiting in elk aspect van ons werk.

Coen en Trudy hebben zich altijd met veel liefde en toewijding gewijd aan het verzorgen van honden. Hun expertise en ervaring zorgen ervoor dat uw hond bij ons in goede handen is. Esther, met haar veelzijdige talenten en kennis, is niet alleen een deskundige hondenkapper maar beheert ook met het kattenhotel. Daarnaast is zij de creatieve geest achter de kinderfeestjes en excursies die wij organiseren, waarbij plezier en educatie hand in hand gaan.

Het verhaal van Smakterheide begon toen Coen en Trudy in 1986 naar Smakt verhuisden. In 1994 openden zij op kleine schaal een pension, aanvankelijk bedoeld voor de opvang van honden van familie en bekenden. Dit kleinschalige initiatief groeide uit tot een fulltime pension vanaf 1996, toen wij ook de opvang voor drie gemeentes op ons namen. Onze faciliteiten en diensten breidden zich snel uit, en in 1997 verzorgden we al voor zeven gemeentes de opvang van zwerfdieren.

Dat jaar begonnen wij ook met de opvang van oudere honden en boden we een senior tehuis voor honden aan. Na tien jaar hebben we deze bijzondere service moeten stopzetten, omdat ons pension bestand groeide en we de ruimte nodig hadden voor groepsverblijven. In de loop der jaren hebben we onze faciliteiten flink uitgebreid tot de omvang die het nu heeft.

De liefde van Coen en Trudy voor dieren gaat verder dan alleen honden; ook paarden behoren tot hun hobby’s en alle dieren hebben een speciale plek in hun hart. Esther sloot zich in 2014 bij ons aan als allround dierenverzorger en heeft zich sindsdien onmisbaar gemaakt voor Smakterheide.

Nu, in januari 2024, hebben wij een nieuwe stap gezet. We hebben besloten om te stoppen met de opvang van zwerfdieren en de Dierenambulance, zodat we ons volledig kunnen richten op het pension. Coen en Trudy zullen zich blijven inzetten voor de verzorging en het welzijn van de honden, terwijl Esther het kattenhotel zal beheren. Bovendien zal Esther haar vaardigheden als hondenkapper toepassen in haar trimsalon.

Sinds 2006 organiseert Esther kinderfeestjes en excursies bij Smakterheide. Deze activiteiten bieden kinderen de kans om spelenderwijs te leren over de verzorging en het welzijn van dieren, wat zorgt voor een unieke combinatie van plezier en educatie.

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we de zorg voor het senior tehuis voor honden en katten voortzetten. Deze trouwe viervoeters kunnen bij ons genieten van een welverdiend pensioen. Ze zijn van harte welkom als vaste bewoners, maar staan ook open voor adoptie door liefdevolle families.

Bij Smakterheide creëren we samen een bijzondere plek, een echt familiebedrijf waar we honden en katten met veel liefde verzorgen. Elk dier krijgt bij ons de aandacht die het verdient. Wij willen u hartelijk danken voor het vertrouwen dat u in ons stelt.