Veelgestelde vragen over herplaatsing

 

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huisdier een nieuw liefdevol thuis vindt?

Het is lastig om een gemiddelde tijd te bepalen voor het vinden van een nieuw thuis voor een huisdier. Sommige dieren worden al binnen een week geadopteerd, terwijl andere mogelijk een jaar of langer in de opvang verblijven.

Wat gebeurt er wanneer een huisdier niet geadopteerd wordt?

Wij bieden alle dieren een thuis tot ze geadopteerd worden. Honden en katten die permanent bij ons verblijven, blijven ook echt permanent. We zorgen ervoor dat alle verblijven aangenaam en prettig zijn voor hen. Juist voor deze dieren zijn wij afhankelijk van donaties. Kijk bij sectie donaties wat u voor hen kunt betekenen.

Word ik op de hoogte gehouden over hoe het met mijn dier gaat?

Als u dat wilt, houden we u zeker op de hoogte van hoe het met uw huisdier gaat.

Mag ik bij mijn huisdier op bezoek komen?

Ja, bezoek is mogelijk op afspraak. We letten erop dat uw huisdier goed reageert op bezoek, zowel tijdens als na afloop. Dieren kunnen hier erg verschillend op reageren. Soms kan een huisdier heimwee krijgen na bezoek, wat zich kan uiten in verminderde eetlust en teruggetrokken gedrag. Het welzijn van het dier staat voorop. Het is belangrijk dat uw dier de bezoeken als prettig ervaart en dat hun gedrag niet negatief verandert. We zijn hier altijd open en eerlijk over.

Mag ik spullen aan mijn huisdier meegeven?

Ja, dat mag zeker. We zorgen ervoor dat de spullen in het verblijf van uw huisdier komen en dat ze meegaan naar een nieuw thuis. Als de nieuwe eigenaren ervoor kiezen om nieuwe spullen aan te schaffen, blijven de meegegeven spullen in de senioropvang en worden ze gebruikt door andere dieren.

Mag ik spullen doneren?

We zijn altijd blij met donaties die we kunnen gebruiken om de verblijven van onze opvangdieren zo aangenaam mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie bij de sectie donaties.

Nemen jullie alle dieren aan voor herplaatsing?

We nemen alleen honden en katten aan die herplaatsbaar zijn. Voor de senioropvang moet een dier 10 jaar of ouder zijn. Helaas kunnen we geen opvang bieden voor zeer zieke dieren of dieren die gestoord of agressief gedrag vertonen.

Kunnen er afspraken gemaakt worden voor opvang van mijn huisdier als ik kom te overlijden of door ziekte niet meer kan zorgen?

Ja, dat kan. Het is het beste om dit notarieel vast te leggen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Wat zijn de tarieven om een dier te adopteren?

Dit is afhankelijk van leeftijd, diersoort, ras, gezondheid en eventuele bijzonderheden. Senioren worden geadopteerd tegen een vrijblijvende donatie voor de stichting, zodat we met deze donaties de dieren en anderen kunnen blijven helpen.

Betaal ik een eenmalig tarief of maandelijks voor het onderbrengen van mijn huisdier in de opvang?

Beide opties zijn mogelijk. Voor sommige dieren die snel herplaatst kunnen worden, kunt u ervoor kiezen om het eerst een maand aan te kijken. Voor senior dieren die langer of zelfs permanent blijven, wordt een eenmalig tarief berekend. Dit tarief dekt de kosten voor een jaar opvang. Als stichting gebruiken we eventueel overgebleven geld voor de zorg van andere dieren in de opvang, mocht het dier sneller dan verwacht een nieuw thuis vinden.