Veelgestelde vragen over de hondenkapper

 

Is het een probleem als mijn hond loops is voor de afspraak?

Geen zorgen, laat het ons gewoon van tevoren weten, dan kunnen we daar rekening mee houden. We plannen dan bijvoorbeeld geen reuen in op de dag van de afspraak.

Wat als mijn hond vlooien of teken heeft?

Vertel het ons voorafgaand aan de afspraak zodat we passende maatregelen kunnen nemen, zoals het geven van een goede wasbeurt met anti-vlo shampoo. Hiervoor vragen we een extra bijdrage van €15. Als we tijdens de behandeling vlooien ontdekken, brengen we een hogere toeslag van €30 in rekening voor de extra schoonmaak van de tafel en materialen.

Mag ik bij de behandeling blijven?

Helaas is dat niet mogelijk. De aanwezigheid van de eigenaar leidt de hond af en maakt het werk voor ons lastiger. Honden zijn vaak onrustiger als hun baasje in de buurt is, wat onveilig kan zijn, vooral met scherpe scharen. Er zijn uitzonderingen, zoals bij een eerste puppybehandeling of als de hond oud of ziek is. Dit is bespreekbaar.

Doen jullie ook aan gebitsreiniging?

Nee, voor gebitsreiniging verwijzen we u door naar de dierenarts.

Legen jullie ook anaalklieren?

Nee, het legen van anaalklieren laten we over aan de dierenarts.

Mijn hond heeft jeuk na de behandeling, wat nu?

Het kan zijn dat uw hond last heeft van kriebelende haartjes na een knipbeurt. Geef dit aan bij de volgende afspraak, dan kunnen we een extra wasbeurt inplannen. Hiervoor wordt een toeslag berekend.

Hoe gaan jullie om met extreme weersomstandigheden?

In onze salon is het altijd aangenaam; koel in de zomer en verwarmd in de winter. U kunt uw hond dus het hele jaar door bij ons brengen.

Wat als het de eerste keer is voor mijn hond?

Dat kan best spannend zijn. Laat het ons weten, dan zorgen we dat we extra tijd inplannen zodat alles rustig kan verlopen. Een fijne ervaring bij de eerste keer in de salon is belangrijk.

Zijn kortharige honden ook welkom?

Absoluut, ook kortharige honden kunnen veel verharen. We bieden wassen, uitblazen of zelfs kort scheren aan. Algemene vachtverzorging is ook voor de kortharige hond erg prettig.

Behandelen jullie ook andere dieren dan honden?

Nee, onze salon is uitsluitend voor honden.

Kan ik mijn hond uitlaten voor de behandeling?

Ja, er is een bos tegenover onze salon waar u een wandeling kunt maken voordat u uw hond brengt. Het is minder prettig als uw hond tijdens de behandeling moet poepen of plassen, dat kan onrust veroorzaken.

Kan ik bij jullie ook terecht voor alleen het knippen van nagels of het vrijknippen van de ogen?

Ja, dat is mogelijk. Voor vaste klanten bieden we deze service zelfs gratis aan.

Kan ik mijn hond eten geven voor de behandeling?

We raden aan om uw hond voor de behandeling geen eten te geven. Een bezoek aan de salon kan intensief zijn, dus het is beter om de maaltijd na afloop te geven.