sitemap

Seniorenopvang "op de Smakterheide"
 

Primeur in Nederland (1999)
In 1999 zijn wij begonnen met een permanente opvang voor oudere honden. De meeste honden die hier verblijven, zijn gekomen omdat hun baasje er niet meer voor kan zorgen i.v.m. ziekte / allergie / echtscheiding / opname verpleegtehuis / overlijden van de eigena(a)r(en). Het zijn allemaal honden die moeilijk of niet meer te herplaatsen zijn.

Ook kiezen de mensen ervoor om hun hond permanent hier onder te brengen, omdat hij/zij thuis niet meer te houden is door bijv. zindelijkheid of blaffen i.v.m. dementeren. De honden verblijven in groepen van 7 tot 10 dieren, ze hebben een permanente uitloop naar buiten, bovendien komen ze 2 x daags in de speelweide.

seniorenverblijf
seniorenverblijf

De oudedagvoorziening
Mevrouw Heinemans is 79 jaar en verhuist binnenkort naar een verzorgingstehuis. Ze mag alles meenemen, behalve haar oude hondje Robbie. Mevrouw Heinemans heeft gehoord over een senioren hondenopvang, maar wil eigenlijk het liefst dat Robbie bij haar dochter gaat wonen. Zo kan ze hem regelmatig opzoeken. Wat is nu de oplossing?

Opvang: Oost West, Thuis Best
Soms is het mogelijk, bijvoorbeeld bij ziekte of door ouderdom, dat u niet meer voor uw seniorhond kunt zorgen. Dan is het belangrijk dat u nagedacht heeft over de opvang van uw hond. Als het goed is heeft u dit bij de aanschaf van uw hond al gedaan. Wanneer uw hond ergens anders ondergebracht moet worden, heeft u natuurlijk het liefst dat uw dierbare viervoeter in een vertrouwde omgeving terecht komt. U kunt hierbij denken aan familie, vrienden en buren. De volgende instanties kunnen u ook helpen bij het vinden van een geschikt adres voor de opvang van uw seniorhond: rasverenigingen, hondenverenigingen, uitlaatdiensten, dierenartspraktijken en dierenwinkels. Het onderbrengen van uw hond in een thuissituatie heeft een aantal voordelen voor de hond:

  • minder stress dan in een asiel;
  • meer persoonlijke aandacht;

Natuurlijk zou thuisopvang beter zijn voor uw geweten. Dan kunt u immers de hond makkelijker en vaker opzoeken. Wanneer u geen opvangadres kunt vinden, is er nog een laatste oplossing…

Senioren Hondenopvang
U kunt uw hond ook tijdelijk, langdurig of permanent onderbrengen bij de senioren hondenopvang. Uw hond komt hiervoor in aanmerking als hij minimaal 10 jaar is (kan verschillen per ras), gevaccineerd en gecastreerd is en een sociaal karakter heeft.

Wanneer uw hond verblijft in een senioren hondenopvang is de kans op herplaatsing groter, dan wanneer de oude hond in een regulier asiel is geplaatst. De senioren hondenopvang biedt uw hond een gemeubileerde huiskamer met vloerverwarming. Uw hond verblijft in gezelschap van andere honden en komt minimaal twee keer per dag buiten. Ook kunt u uw hond op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur bezoeken. Dit alles wordt u aangeboden voor een bepaald bedrag per maand. U bepaalt zelf of uw hond in de opvang blijft of dat u toestemming geeft voor herplaatsing.

Ik wil een seniorenhond!
Natuurlijk brengt een hond zijn laatste dagen het liefst in een thuissituatie door. Een seniorhond heeft een aantal voordelen:

  • mede door de seniorhondenopvang is de hond sociaal naar andere honden en kan dus makkelijker gehouden worden samen met uw andere hond;
  • een seniorhond is makkelijk om ervaring met het houden van honden op te bouwen, mede omdat u het dier niet meer hoeft op te voeden;
  • wanneer u zelf wat ouder bent, heeft u misschien meer behoefte aan gezelschap van een rustige oude hond, dan aan een wilde pup.

En natuurlijk biedt u een oude hond nog een goed tehuis! Een seniorhond kunt u vinden in uw eigen omgeving, zoals buren, familie en/of kennissen, bij een gewoon asiel of bij bovengenoemde seniorenopvang.

 

 
 [ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.
[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.


 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl