sitemap

Het laatste nieuws "op de Smakterheide"
 

07-01-2023
Dierenopvang
Per 1 januari 2024 zullen wij gaan stoppen met de zwerfdierenopvang.We hebben besloten om de contracten niet meer te verlengen.
Diverse redenen zijn hiervoor.
We zullen stoppen met de opvang van zwerfdieren evenals de Dierenambulance.
Wel zullen we verder gaan met uitsluitend het pension.
Dus gaan wij ons 100% alleen voor verblijf van de vakantiegangers voor honden en katten toeleggen. Ook zal er een trimsalon geopend worden.
 

 
23-02-2021
Op afspraak Asieldieren bezoeken
Ook in de toekomst zullen wij uitsluitend voor het uitzoeken van een Kat of Hond bezoekers ontvangen na een gemaakte afspraak.
Deze via de Mail info@smakterheide.nl indienen.
 

 
16-06-2020
Peel en maas TV
https://youtu.be/7fdrjC2gTO4
 

 
23-12-2019
DIERENTHUISZORG
Vanaf heden, thuiszorg voor dieren!

Wij bieden de service aan om hulp aan te bieden bij het verzorgen van dieren aan huis.
Denk aan uitlaten, medicatie geven, wassen, kammen, nagels knippen, algehele verzorging van uw huisdier. Ook voor het transport van uw huisdier zijn wij inzetbaar, voor bijvoorbeeld naar de dierenarts of trimsalon. Hierin kunnen wij u van A tot Z begeleiden.
Ons personeel is gediplomeerd en heeft ervaring. Zo kunt u de zorg van uw huisdier zonder zorgen uitbesteden.

Fijn als wij een handje kunnen helpen? Neem dan een kijkje op dierenthuiszorg.nl.
 

 
28-03-2018
Donatie Basisschool de Dobbelsteen uit Sevenum
Hier worden wij stil van!
Wat een kanjers van Basisschool de Dobbelsteen uit Sevenum, wat zijn wij maar vooral alle dieren onwijs blij met jullie prachtige donatie van maar liefst €1330,86

Woorden schieten te kort om uit te drukken hoe uniek dit is! Alle kinderen, leerkrachten, ouders en allen die hieraan hebben bijgedragen; GEWELDIG!
 

 
04-10-2016
Onderwerp
Sjef Janssen
20 jaar lang heb jij ons bijgestaan
met advies en wijze woorden.
Mede daardoor is de Dierenopvang
geworden wat het nu is.
We zullen je missen,
Coen en Trudy Roy en Rianne Esther en Willem
 

 
04-10-2016
Onderwerp
Op 3 oktober 2016 hebben wij met droefheid
afscheid moeten nemen van
Sjef Janssen
Sjef was als voorzitter, het boegbeeld van onze
Stichting. Hij was vriendelijk, standvastig en zeer
betrokken bij het wel en wee van zwerfdieren.
Mede door zijn inzet, kennis en kunde, is de
Stichting Dierenopvang Op de Smakterheide
gegroeid tot wat het nu is, een sterk en solide
bedrijf. Zijn warmte, betrokkenheid en inzet, tot
vrijwel de laatste dag, zal ons altijd tot
voorbeeld zijn. Wij wensen Marga, kinderen en
kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Bestuur en medewerkers
Stichting Dierenopvang Op de Smakterheide.
 

 
18-09-2015
POES ZOEKT BOER!!
Wat als je ergens moet zitten, waar je jezelf alles behalve prettig voelt? Dit geldt ook voor de Boerderij katten in de opvang. Opgesloten zitten dat is niks voor ons, we willen graag gaan en staan waar we zelf willen. Nu zitten we in een beperkte ruimte en zijn we dringend opzoek naar Boerderijen, Manege's, Agrarische bedrijven etc waar een aantal van deze katten mogen worden uitgezet. We hebben 1 voorwaarde en dat is dat het mits noodzakelijk bij word gedragen in de verzorging door bijvoorbeeld bij te voeren. In ruil hiervoor bieden wij ons aan om muisjes te vangen en ander loslopend ongedierte op ons terrein! We zouden het prettig vinden om minimaal met z'n 2e tegelijk te verhuizen of er moeten al meerdere katten aanwezig zijn. Want een erf alleen, dat is wel heel erg groot! Sommige katten zijn wel redelijk aanhalig en sommige weer niet. Het zijn katten waarbij het belangrijk is ze in hun waarde te laten, dan zul je er zeker geen hinder van ondervinden. Heeft u voor ons de plek die we zoeken?? Neem dan vrijblijvend contact op met de opvang!! Wij mogen tegen een vrijwillige bijdrage direct mee, we zijn netjes nagekeken door de dierenarts en geholpen zodat wij niet voor nog meer poezen zorgen!!
 

 
29-05-2015
2de Dierenambulance overhandigd.
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.
 

 
28-05-2015
Gemeente Deurne naar Smakterheide
Per 01-06-2015 komt gemeente Deurne naar Smakterheide.Onze dierenambulance zal in deze gemeente de zwerfdieren ophalen en naar de betreffende opvangadressen brengen
 

 
15-01-2015
Dierenambulance van Stg.Dierenlot
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !

Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot.
Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood.
Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland.
De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. .
We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend.
De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800
Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.
Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.
Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons.
Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar.
Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.

 

 
01-01-2015
Meldkamer zwerfdieren
Per 1 januari 2015 kunt u alle gevonden honden, katten en beschermde natuurdieren melden op 0478-220800
 

 
18-10-2010
senioren honden
Persbericht

Voor ons een triest bericht:

Op 20 augustus 2009 bestond het seniorenhuis voor de honden 10 jaar. Een jubileum zou u denken… Voor ons gevoel was het zeker een jubileum, Echter waar het om draaide, De”Hondenbescherming”was niet aanwezig op de open dag. Misschien wel met voorbedachten rade? Wij hebben in juni het bericht gekregen dat de Hondenbescherming te Den Haag de opvang om financiële rede wilt centraliseren op 1 locatie. Nu hebben zij op 21 september definitief aangekondigd dat zij per 31-12-2010 zullen stoppen met de samenwerking voor de opvang van oudere honden uit andere asielen en van particulieren die het financieel zwaar hebben. Zij willen dit project wat wij opgebouwd hebben voortzetten op een nieuwe locatie. Het voelt alsof je aan de kant gezet wordt, we waren enorm teleurgesteld dat hetgeen waar je Ruim 10 jaar geleden de samenwerking voor aan bent gegaan nu ineens teniet wordt gedaan.Ook mede omdat de Hondenbescherming de leden een ander verhaal voorlegd als het is. De vergoeding is nl in 10 jaar met maar liefs ruim 50 % afgeroomd.Daarom moeten we noodgedwongen wel stoppen. Het laatste groepje van 6 honden zal dus ook per 31-12-2010 verhuizen naar de nieuwe locatie. Dat zal emotioneel niet meevallen.
We hebben in de afgelopen 11 jaar vele honden een warm mandje geboden en voor vele honden ook een nieuw thuis gevonden. Voor anderen nog een mooie oude dag kunnen bieden binnen de opvang. Daar kijken we met een heel warm gevoel op terug.
Voor particulieren die de kosten kunnen dragen voor de verzorging van hun oudere dier willen we zeker de opvang blijven realiseren. Dus de opvang zal zeker niet verdwijnen. We willen ook graag de deuren open houden voor de baasjes die deze kosten niet kunnen dragen die gepaard gaan met de opvang en verzorging van hun oudere huisdier. Daarom willen we graag een fonds oprichten waarbij we mensen vragen het seniorenproject financieel te willen steunen waardoor we ook oudere honden kunnen blijven opvangen die anders niet bij ons terecht kunnen.
Opvang kost geld en de opvang van een oudere hond kost ongeveer € 6,00 per dag. Dit is exclusief eventuele dierenartskosten. We denken er over om zelf een soort adoptieplan op afstand te introduceren waarbij mensen een bepaalde hond financieel kunnen adopteren ofwel een aantal honden. We zijn daar nog hard over aan het nadenken hoe we ook de opvang kunnen blijven realiseren voor die honden die anders tussen het wal en het schip vallen. U mag ook met ons meedenken en eventueel ideeën aanleveren.
Besluit u seniorendonateur te willen worden dan kunt u dit aanmelden via www.smakterheide.nl

 

 
27-04-2010
Verblijf in de Seniorenopvang
Vanaf nu is het ook mogelijk om Uw hond in de Seniorenafdeling de vakantie door te laten brengen .Het is wel een vereiste dat de hond sociaal is naar andere honden.Ze verblijven nl in een roedel.De voordelen voor Uw hond zijn dat ze meer vrijheid hebben, en niet in een kennel verblijven.De dagprijs voor dit verblijf is € 15 per dag.
 

 
03-12-2007
Dierenasiel op TV Limburg
 

 
29-06-2007
OPEN DAG GROOT SUCCES
De open dag ivm het 10jarig bestaan is een enorm succes geworden. meer dan 3000 mensen bezochten de opvang.Voor jong & Oud was er wat te doen en te zien.Namens ons alle & de Dieren bedankt voor de belangstelling.
 

 
07-02-2007
Dierenopvang voor geheel regio Noord - Limburg
Per februari hebben ook de gemeentes Horst a.d. Maas, Sevenum, Maasbree, Beesel, Helden, Meijel & Kessel zich aangesloten bij onze dierenopvang. Na deze ontwikkeling komen alle dieren van geheel noord-Limburg naar onze opvang. De dierenambulance zal het vervoer op zich nemen.

 

 
Kinderfeestje
Tijdens het kinderfeestje worden er diverse leuke activiteiten gedaan waarbij de dieren centraal staan.
Na afloop krijgt iedereen nog een leuke herinnering mee naar huis. Er is overigens ook nog een mogelijkheid om frietjes te blijven eten. Nieuwsgierig? Ga naar "KINDERFEESTJE"!
 

 

 

 

 
 

[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.
[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.
 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl