sitemap

Fotoalbum "Dierenambulance"
 
 
FOTOALBUM :
 

Beverrat zwemt weer vrij

 

Beverrat vast in de gaas.

 

Het is weer kittentijd

 

De twee Dierenambulances

 

Groepsfoto van de vrijwilligers Dierenambulance & medewerkers Dierenopvang

 

nog een foto van de Rattenslang

 

21 april 2015 .
Een jonge Rattenslang opgehaald in Helden. Waarschijnlijk ontsnapt. Volgens Rogier (slangenspecialist) is hij een 1/2 jaar oud.

 

21 april 2015
Hein en Tom (zijn eerste dag bij de DA)hebben een reiger uit een draad gehaald in Broekhuizen.Na behandeling op advies weer los gelaten op dezelfde plek.Prachtig hoe deze reiger weer zijn vrijheid kreeg!

 

Op 24 maart mocht de Dierenambulance een couveuse in ontvangst nemen van het Maasziekenhuis in Boxmeer. We zijn hier heel dankbaar voor.De couveuse zal gebruikt gaan worden voor de moederloze kittens.Op de foto is de regionale TV bij de overhandiging.
https://www.youtube.com/watch?v=9XI_w3X-h7g

 

Rogier is nogal met vogels begaan.

 

Rogier met een Buizerd 23 februari 2015

 

Sperwer 9 februari in Venlo

 

Rogier met een gewonde zwaan in Horst op de Kreuzelweg. 2 febr. 2015

 

Krantenartikel januari 2015 Peel en Maas

 

Europese Oehoe op een parkeerplaats.30 januari 2015

 

Nieuwe Dierenambulance overhandigd door Stichting Dierenlot op 14 januari 2015

  

 

 
 


[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.
 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl