sitemap

Asiel "op de Smakterheide"
 

Zwerfdieren
Bij ons worden alle zwerfdieren uit de volgende gemeentes met kerkdorpen opgevangen en verzorgd:

  • Venray
  • Bergen
  • Venlo
  • Beesel
  • Peel & Maas
  • Horst a/d Maas
  • Deurne

Als er omstandigheden zijn, dat het beter is dat uw dier in een andere omgeving verder leeft, kunt u bij ons terecht om afstand te doen van uw hond of kat.

Er is echter een stelregel:
Wij zijn geen dumpplaats en zeker geen afmaakcentrum!
Deze verantwoordelijkheid moet u zelf dragen.


Herplaatsing
Voor alle dieren worden nieuwe baasjes gezocht. Het herplaatsingspercentage ligt dan ook ruim boven de 95%. Voor alle honden die herplaatst worden, adviseren wij u, om op cursus te gaan bij een Kynologenclub bij u in de buurt.

Chippen & Vaccinatie
De poezen worden allemaal gecastreerd of gesteriliseerd (mits ze oud genoeg zijn), gechipt en gevaccineerd. De honden worden gechipt en gevaccineerd. Ook bestaat er de mogelijkheid om uw eigen hond of kat bij ons te laten chippen.

 

 
 
[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.


[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance. 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl