sitemap

Vrienden van Smakterheide
 

Wie zijn wij ?
De stichting Vrienden van Smakterheide bestaat uit vrijwilligers die zich nauw betrokken voelen bij de activiteiten in en om Dierenopvang & Seniorentehuis“ Op de Smakterheide”.

Doel van de Stichting
Het doel van de stichting is het ervoor zorgen dat het verblijf van de dieren in de dierenopvang en het seniorentehuis zo optimaal mogelijk is en blijft, zodat het voor de dieren een aangename plek is om te verblijven.

Waarom deze Stichting ?
Zoals bekend is de dierenopvang financieel afhankelijk van subsidies en giften. Om Honden & katten op te vangen en te verzorgen is geld nodig, veel geld. Zeker omdat wij alle dieren een tehuis willen geven. Ook de sterilisatiekosten van de poezen komen helemaal op de dierenopvang terecht. Omdat deze kosten te hoog zijn worden de meeste poezen ongesteriliseerd met een kortingsbon van onze dierenarts herplaatst. Ook zijn we nu gestart met de opvang van seniorenkatten van eigenaren die er niet meer voor kunnen zorgen. De senioren hondenopvang werkt nauw samen met de Bond tot bescherming van honden. Om het financiële draagvlak van de stichting groter te maken, gaan de vrijwilligers van de stichting ”Vrienden van Smakterheide” zich inzetten om zowel financiële middelen als ook gebruiksgoederen te werven voor de dieren.

Hoe helpt u ons?
Wij zoeken nog steeds sponsoren voor gebruiksgoederen denk hierbij aan hogedrukreinigers, schoonmaakmiddelen, Trimbenodigheden etc.. U krijgt als sponsor een link op onze site. Mocht u niet over gebruiksgoederen beschikken dan kunt u ook maandelijks, per jaar of eenmalig een donatie overmaken op onze bankrekening of ons via het donateurformulier eenmalig machtigen een door u bepaald bedrag af te schrijven van uw rekening. U kunt ook een keuze maken of uw donatie t.b.v. de dierenopvang of voor het seniorentehuis bestemd is.

Dierenopvang rabobank 1739.77.650 t.n.v. Dierenopvang “Op de Smakterheide” o.v.v. donatie
Seniorentehuis rabobank 1539.00.733 t.n.v. Seniorentehuis “Op de Smakterheide” o.v.v. donatie

 

 
 
[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.

[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0900-2000112. Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.

[ POES ZOEKT BOER!! ]
Wat als je ergens moet zitten, waar je jezelf alles behalve prettig voelt? Dit geldt ook voor de Boerderij katten in de opvang. Opgesloten zitten dat is niks voor ons, we willen graag gaan en staan waar we zelf willen. Nu zitten we in een beperkte ruimte en zijn we dringend opzoek naar Boerderijen, Manege's, Agrarische bedrijven etc waar een aantal van deze katten mogen worden uitgezet. We hebben 1 voorwaarde en dat is dat het mits noodzakelijk bij word gedragen in de verzorging door bijvoorbeeld bij te voeren. In ruil hiervoor bieden wij ons aan om muisjes te vangen en ander loslopend ongedierte op ons terrein! We zouden het prettig vinden om minimaal met z'n 2e tegelijk te verhuizen of er moeten al meerdere katten aanwezig zijn. Want een erf alleen, dat is wel heel erg groot! Sommige katten zijn wel redelijk aanhalig en sommige weer niet. Het zijn katten waarbij het belangrijk is ze in hun waarde te laten, dan zul je er zeker geen hinder van ondervinden. Heeft u voor ons de plek die we zoeken?? Neem dan vrijblijvend contact op met de opvang!! Wij mogen tegen een vrijwillige bijdrage direct mee, we zijn netjes nagekeken door de dierenarts en geholpen zodat wij niet voor nog meer poezen zorgen!! 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Gsm : 06-54285764
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl