sitemap

Pension "op de Smakterheide"
 

Hondenpension
De honden verblijven in ruime kennels waarvan de inrichting aan de hoogste eisen voldoen. De honden komen driemaal daags in de aangrenzende speelweide. Hier kunnen ze dollen met hun soortgenoten. Dat wij zorgvuldig te werk gaan bij het samenstellen van de groepjes is vanzelfsprekend. Voort houden wij bij het buitengebeuren altijd toezicht! Wij vragen van u dat de honden altijd gevaccineerd moeten zijn, ook tegen kennelhoest en dat ze vlo-vrij moeten zijn.

hondenpension
hondenpension

Als u ervoor kiest dat uw hond zijn eigen eten moet hebben, dan kunt u dit meebrengen, liefst in een afgesloten emmer met de naam van de hond erop. Wij zorgen er dan voor dat de hond het juiste voer krijgt. Voorts hebben wij graag bij uw hond het entingsboekje of het dierenpaspoort. Is uw hond voorzien van een chip, dan hadden wij graag het dataformulier van deze identificatie. Deze bescheiden worden door ons zorgvuldig beheerd en bij het afhalen van uw hond krijgt u het weer mee terug.

Groepsverblijf in Seniorenafdeling
Ook is het mogelijk om uw hond in een groepsverblijf de vakantie door te laten brengen. Het is wel een vereiste dat de hond sociaal is naar andere honden. Ze verblijven namelijk in een roedel. De voordelen voor uw hond zijn dat ze meer vrijheid hebben, en niet in een kennel verblijven. De dagprijs voor dit verblijf is eveneens € 12,50 per kalenderdag.

Kattenpension
De poezen verlijven individueel of in groepskamers, een en ander in overleg met u. In de groepskamers kunnen de poezen met elkaar ravotten, klimmen, etc. (poezen hebben over het algemeen in het pension geen eigen territorium en dat gegeven leent zich uitstekend voor groepshuisvesting).

kattenpension
kattenpension

Individueel gehuisveste poezen, waaronder ook begrepen, als er uit een gezin meerdere poezen komen, die dan samen gehuisvest worden, verblijven ook in ruim opgezette verblijven. Voordat u uw poes of poezen in het pension brengt, zal deze ruim een maand van te voren gavaccineerd moeten zijn tegen katten/niesziekte. Verder moet de poes worm- en vlo-vrij zijn. Als u gebruik maakt van een vervoersbenche, kan deze ook eventueel voor de huisvesting gebruikt worden, indien u dit wilt.

 


 

 
 

[ MEDEDELINGEN IVM CORONA ]
MEDEDELINGEN IVM CORONA Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn. Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc. Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.


[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance. 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl