sitemap

Pension "op de Smakterheide"
 

Hondenpension
De honden verblijven in ruime kennels waarvan de inrichting aan de hoogste eisen voldoen. De honden komen driemaal daags in de aangrenzende speelweide. Hier kunnen ze dollen met hun soortgenoten. Dat wij zorgvuldig te werk gaan bij het samenstellen van de groepjes is vanzelfsprekend. Voort houden wij bij het buitengebeuren altijd toezicht! Wij vragen van u dat de honden altijd gevaccineerd moeten zijn, ook tegen kennelhoest en dat ze vlo-vrij moeten zijn.

hondenpension
hondenpension

Als u ervoor kiest dat uw hond zijn eigen eten moet hebben, dan kunt u dit meebrengen, liefst in een afgesloten emmer met de naam van de hond erop. Wij zorgen er dan voor dat de hond het juiste voer krijgt. Voorts hebben wij graag bij uw hond het entingsboekje of het dierenpaspoort. Is uw hond voorzien van een chip, dan hadden wij graag het dataformulier van deze identificatie. Deze bescheiden worden door ons zorgvuldig beheerd en bij het afhalen van uw hond krijgt u het weer mee terug.

Groepsverblijf in Seniorenafdeling
Vanaf nu is het ook mogelijk om uw hond in de Seniorenafdeling de vakantie door te laten brengen. Het is wel een vereiste dat de hond sociaal is naar andere honden. Ze verblijven namelijk in een roedel. De voordelen voor uw hond zijn dat ze meer vrijheid hebben, en niet in een kennel verblijven. Ze slapen op banken of in de mand. De dagprijs voor dit verblijf is € 12,50 per dag.

Kattenpension
De poezen verlijven individueel of in groepskamers, een en ander in overleg met u. In de groepskamers kunnen de poezen met elkaar ravotten, klimmen, etc. (poezen hebben over het algemeen in het pension geen eigen territorium en dat gegeven leent zich uitstekend voor groepshuisvesting).

kattenpension
kattenpension

Individueel gehuisveste poezen, waaronder ook begrepen, als er uit een gezin meerdere poezen komen, die dan samen gehuisvest worden, verblijven ook in ruim opgezette verblijven. Voordat u uw poes of poezen in het pension brengt, zal deze ruim een maand van te voren gavaccineerd moeten zijn tegen katten/niesziekte. Verder moet de poes worm- en vlo-vrij zijn. Als u gebruik maakt van een vervoersbenche, kan deze ook eventueel voor de huisvesting gebruikt worden, indien u dit wilt.

 


 

 
 
[ senioren honden ]
Persbericht Voor ons een triest bericht: Op 20 augustus 2009 bestond het seniorenhuis voor de honden 10 jaar. Een jubileum zou u denken… Voor ons gevoel was het zeker een jubileum, Echter waar het om draaide, De”Hondenbescherming”was niet aanwezig op de open dag. Misschien wel met voorbedachten rade? Wij hebben in juni het bericht gekregen dat de Hondenbescherming te Den Haag de opvang om financiële rede wilt centraliseren op 1 locatie. Nu hebben zij op 21 september definitief aangekondigd dat zij per 31-12-2010 zullen stoppen met de samenwerking voor de opvang van oudere honden uit andere asielen en van particulieren die het financieel zwaar hebben. Zij willen dit project wat wij opgebouwd hebben voortzetten op een nieuwe locatie. Het voelt alsof je aan de kant gezet wordt, we waren enorm teleurgesteld dat hetgeen waar je Ruim 10 jaar geleden de samenwerking voor aan bent gegaan nu ineens teniet wordt gedaan.Ook mede omdat de Hondenbescherming de leden een ander verhaal voorlegd als het is. De vergoeding is nl in 10 jaar met maar liefs ruim 50 % afgeroomd.Daarom moeten we noodgedwongen wel stoppen. Het laatste groepje van 6 honden zal dus ook per 31-12-2010 verhuizen naar de nieuwe locatie. Dat zal emotioneel niet meevallen. We hebben in de afgelopen 11 jaar vele honden een warm mandje geboden en voor vele honden ook een nieuw thuis gevonden. Voor anderen nog een mooie oude dag kunnen bieden binnen de opvang. Daar kijken we met een heel warm gevoel op terug.Voor particulieren die de kosten kunnen dragen voor de verzorging van hun oudere dier willen we zeker de opvang blijven realiseren. Dus de opvang zal zeker niet verdwijnen. We willen ook graag de deuren open houden voor de baasjes die deze kosten niet kunnen dragen die gepaard gaan met de opvang en verzorging van hun oudere huisdier. Daarom willen we graag een fonds oprichten waarbij we mensen vragen het seniorenproject financieel te willen steunen waardoor we ook oudere honden kunnen blijven opvangen die anders niet bij ons terecht kunnen. Opvang kost geld en de opvang van een oudere hond kost ongeveer € 6,00 per dag. Dit is exclusief eventuele dierenartskosten. We denken er over om zelf een soort adoptieplan op afstand te introduceren waarbij mensen een bepaalde hond financieel kunnen adopteren ofwel een aantal honden. We zijn daar nog hard over aan het nadenken hoe we ook de opvang kunnen blijven realiseren voor die honden die anders tussen het wal en het schip vallen. U mag ook met ons meedenken en eventueel ideeën aanleveren. Besluit u seniorendonateur te willen worden dan kunt u dit aanmelden via www.smakterheide.nl[ Erkenning Stichting Dierbaar ]
PersberichtDierenpension “Op de Smakterheide” te Smakt /Venray opnieuw erkendDierenpension “Op de Smakterheide” in Smakt/Venray heeft ook dit jaar weer deerkenning van de Stichting Dierbaar verkregen. Deze erkenning omvat een groot aantaleisen waaraan dierenpensions moeten voldoen.Huisdier centraalBij Dierenpension “Op de Smakterheide” in Smakt/Venray verzekert men zich van debeste zorg voor huisdieren, want een erkenning krijgen alleen die bedrijven die voldoenaan strenge eisen. Dit betekent de zekerheid van deskundigheid, een eerlijk en gedegenantwoord op gestelde vragen, goede voorlichting en een gegarandeerd verantwoordeverzorging van de dieren.Kwaliteit gegarandeerdEen huisdier laten logeren bij en verzorgen door Dierenpension “Op de Smakterheide”betekent de beste keuze. Het erkende bedrijf wordt regelmatig grondig gecontroleerddoor de Stichting Dierbaar.Er zijn regels vastgesteld voor de verzorging, de gezondheid en het welzijn van depensiondieren. Afspraken met huisdiereigenaren worden schriftelijk vastgelegd en deklant ontvangt goede informatie over het verloop van het verblijf. Goede huisvesting isvan groot belang. Wie dus zijn huisdier laat logeren bij een door de Stichting Dierbaarerkend bedrijf laat niets aan het toeval over.Erkenning is nodigWie zijn huisdier goed wil verzorgen, verwacht van zijn dierenpension zekerheid énvakbekwaamheid. Dat is de reden dat Stichting Dierbaar erkenningen verleent aan echtgoede dierenpensions.Stichting DierbaarStichting Dierbaar uit Amersfoort is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelterkenningsregelingen voor dierenspeciaalzaken, trimsalons en dierenpensions uit tevoeren. Alle rechtmatig gevestigde ondernemingen kunnen aan de erkenningsregelingdeelnemen.Nadere informatie kunt u krijgen op ons kantoor, tel. 033 - 4 55 68 88.

 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Gsm : 06-54285764
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl