sitemap

ANBI gegevens
 

Naam van de instelling
Stichting Dierenopvang “Op de Smakterheide”
Fiscaal nummer: 805907865
KvK nummer: 41064720

Adres
St. Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Doelstelling
De stichting stelt zich ten doel de exploitatie van dierenopvang Op de Smakterheide te Smakt voor de opvang van zwerfdieren en van de eigenaar of verzorger (tijdelijk) in verzorging nemen van afgestane huisdieren hoofdzakelijk honden en katten. De stichting tracht haar doel te bereiken door via de media / open dagen / rondleidingen etc. mensen te bereiken die een dier willen adopteren / herplaatsen.

Actuele beleidsplan
Het opvangen van zwerf-en afstandsdieren, voornamelijk honden en katten en het herplaatsen daarvan. De baten, welke aangewend worden voor de exploitatie van Dierenopvang Op de Smakterheide, bestaan voornamelijk uit subsidies van de Noord Limburgse gemeenten en daarnaast uit erfstellingen, donaties, giften en overige acties en toevallige baten. Het vermogen van de stichting wordt op een zo risicoloos mogelijke manier beheerd.

Bestuurssamenstelling en beloningsstructuur
J. Janssen, voorzitter
G. Hermus, secretaris
C. Goumans, penningmeester
G. de Muinck Dierenarts, lid
R. Munten, lid

Beloningsstructuur bestuurders
Vergoeding van gemaakte kosten. Er worden geen vacantiegelden of andere vergoedingen betaald.

Beloningsstructuur personeel
Er is geen vast personeel in dienst bij de stichting. Voor het ingeleende personeel is deels de CAO dierenartsassistenten van toepassing.

Actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten
Een verslag van de activiteiten over 2015 volgt z.s.m..

Financiële gegevens
De balans en exploitatierekening 2012 vindt u hier.
De balans en exploitatierekening 2013 vindt u hier.
De balans en exploitatierekening 2014 vindt u hier.

 

 
 


[ MEDEDELINGEN IVM CORONA ]
MEDEDELINGEN IVM CORONA Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn. Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc. Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.

[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot. 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl